Ekonomi

Tesla, Hong Kong’da fiyat indirimine gidiyor

Hong Kong Economic Times, ABD’li elektrikli otomobil üreticisi tesla4 Ağustos’tan itibaren ülkedeki Model 3 ve Model Y araçların çeşitli varyantlarının fiyatlarında indirime gideceğini duyurdu.

Habere göre elektrikli araç devi, ortada yüzde 6 ile yüzde 11,9 arasında değişen indirimler uygulayacak.

Tesla hisseleri, ikinci çeyrek sonuçlarından bu yana %11’e yakın düştü ve marjlardan ziyade büyümeye odaklanma stratejilerini yeniden doğruladı ve gelecekte daha fazla fiyat indirimine işaret etti.

Bazı OEM’ler (orijinal ekipman üreticisi) değişikliklere ayak uydurmakta zorlanırken, diğerleri fiyat savaşına katılmayı reddediyor.

Maserati CEO’su David Grasso, Cuma günü Tesla’nın önceki fiyat indirimlerinden bahsediyor “Bunu yaparsak stratejik olarak tamamen dengesiz olurduk.”söz konusu.

Tedarik zincirlerindeki gerilimler, özellikle de küresel otomobil üretimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olan yarı iletkenler için hafiflerken, analistler, otomobil üreticilerinin pazar paylarını korumak ve çeşitli pazarlarda fiyat indirimleri uygulayan Tesla ile rekabet etmek için fiyatları hızla düşürebileceklerine dair endişelerini dile getiriyor. .

TSLA hisseleri piyasa öncesi dönemlerde %0,31 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu